Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Godsaker fr Sydtyrolen!

by Anette Rosvall 2019/04/15
written by Anette Rosvall 2019/04/15
Skriv ut receptet
betalt samarbete, äpple, Stilferost, Sydtyrolen, moutarda
2,4K

Det damp ner en låda med godsaker från Sydtyrolen häromdagen. Jag hittade vin, äpplen – Südtiroler Apfel SGB, skinka – Südtiroler Speck SGB och ost Stilfser SUB ost och nu tänkte jag göra något smarrigt av dem.

Jag börjar med en härlig Motarda… ja alltså en italiensk lite senapsstingig äppelmarmelad som smakar mumma till både ost och skinka. Jag tror det finns lika många recept som det finns hushåll i Italien. Så här gör jag min, när den är klar serverar jag den med min systers smarriga hårdbröd, ost, speckskinka och så gärna ett vitt vin från regionen.

Anettes Motarda

Det här behöver du:

3 st Sydtyrolska äpplen
1,5 dl syltsocker
1 dl vitt torrt vin från Alto Adige
skalet och saften från 1 citron
0,5 dl gula russin
0,5 dl sherryvinäger
1 msk gula senapsfrön
1 gul lök fint hackad
1,5 msk senapspulver
1 lagerblad

Gör så här:

Skala äpplena och skär dem sedan i jämna små tärningar cirka 0,5 cm stora. Koka upp socker och vin tills sockret smält, lägg sedan ner det rivna skalet från citronen, de äppeltärningarna, finhackad lök, russin och senapsfrön. Låt koka i några minuter. Äppelbitarna skall vara mjuka med fortfarande hålla ihop. Smaka av med citronsaft, sherryvinäger och senapsfrön, lägg ner lagerbladet och häll upp i en burk med lock och låt svalna. Motardan håller i cirka en vecka i kylen.

ost
0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rosvalls salty almondpie
Nästa inlägg
Chokladbollens dag!

Du borde verkligen prova det här också!

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Midsommar nalkas – vi tänder väl grillen som...

2025/06/10

Vit sparris på skinka med spenat och parmesan!

2025/06/09

Getost en favorit till Sauvignon Blanc!

2025/05/21

Chateau Cardboarddeaux eller boxvin – mina bästa tips!

2025/05/01

I morgon är det dags att höja en...

2025/03/12

Lyxa till det med topping på din soppa.

2025/02/19

Nu är apelsinerna är som bäst – Gör...

2025/01/23

Rester av julskinka! Stoppa den i ärtsoppa, tartiflett,...

2025/01/03

Funderar du på varmrätt till nyår? – Filé...

2024/12/26

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!