Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Nyårsbubbel på radion.

by Anette Rosvall 2019/12/20
written by Anette Rosvall 2019/12/20
1,7K

Nyårsbubbel Till nyår vill iallafall jag lägga lite mer tanke på det som serveras på fat och i glas. Jag som älskar champagne tänker därför bara tipsa om just sådana flaskor i lite olika prisklasser. Det är i början av kvällen du känner mest och när du står ute och kikar på fyrverkerierna i kylan kanske du inte vill ha med dina allra bästa glas. Så mitt bästa tips för nyårsafton är att alltid njuta de dyraste bubblorna inomhus.

  • Louis Roederer Magnum Nr 77498
  • Duménil Brut Millésimé Premiere Cru 2008Nr 7522
  • Philippe De Nantheuil #77262

Louis Roederer #77498 för 895 magnum – Johodå Storleken har betydelse, iallafall när det gäller champagneflaskor. Tänk att smacka fram en stor rackare till middagen. Den här flaskan bjuder på en dryck med frisk smak med inslag av rostat bröd, gula äpplen, hasselnötter, honung, apelsin och vit choklad och är helt makalöst god. Passar finfint till fisk, skaldjur men även ljust kött.

Dumenils Brut Millesieme Premiere Cru 2008 #7522 för 389kr – Har du inte provat champagne från toppenåret 2008 så finns fortfarande en chans. Den här drycken finns i tillfälligt sortiment och om du lyckals lägga vantarna på den så kan du antingen dricka den direkt eller spara den länge. Njut av komplex smak med massor av frisk frukt toner av gula äpplen, persika blandas med nötter, rostat bröd och vit choklad.

Philippe de Nantheuil #77262 för 195kr – är en god men lite enklare champagne i denna flaska hittar du en fruktig, fräsch champagne med toner av gröna äpplen men även vita smultron och vit persika, ljust bröd samt citrus.

Vill du har flera tips så hittar du mina tips på rosa bubblor här

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Birgittas bästa chokladkolor
Nästa inlägg
Köttbullar finns i hela världen.

Du borde verkligen prova det här också!

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Dags för kräftor, och alla goda tillbehör!

2023/09/01

Är det dags för sommarens sista aperol?

2023/08/26

Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

2023/08/19

Släng inte maten, utan ta hand om dina...

2023/08/15

Picklad pumpa och gnocchi i ljummen sallad

2023/08/09

Sesamstekta lax- och krabbollar med stingiga nudlar.

2023/07/14

Anettes bästa fisksoppa och så glöm regeln rött...

2023/07/12

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt