Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rosa dryck på Alla hjärtans dag

by Anette Rosvall 2020/02/14
written by Anette Rosvall 2020/02/14
1,K

Att de rosa vinerna passar fint en solig dag är det väl ingen som har ifrågasatt, men att det sitter som en smäck till mat vilken dag som helst kanske inte är lika välkänt. Vinerna kommer i en bred färgskala från ljust underklädsrosa till kraftfullt discorosa. På samma sätt är det med smakerna. Från lätt och elegant i smak och doft till kraftfullt kanske till och med med tanniner. Färg och smak beror på vilka druvor som används men även på hur länge skalen har fått laka ur eller macerera som det heter på vinspråk. Men varför vi bara dricker rosé på våren har jag aldrig fattat det är ett utmärkt komplement till många maträtter och ett smart alternativ när man inte vill välja om man vill ha rött eller vitt.

Mateus Nr 2571 för 69 kr – Det här är det allra första vinet jag någonsin köpte själv och drack. Det har en låg alkoholhalt är lätt pärlande, vackert rosa i färgen och smakar lite som hallongodis i munnen. Som ung och nybörjare tyckte jag att det var fantastiskt gott. Jag kan fortfarande tycka att det kan ha sin plats på matbordet till exempel till en smarrig kycklingsallad med hallonvinegrätt.

Tavel Les Lauzeraies #2724 för 129kr – Det här vinet har en härligt hallonröd färg och sitter som en smäck till de flesta fågelrätter. Till exempel får en grillad kyckling det bra sällskap i glaset av detta vin som smakar granatäpple, hallon och mogna jordgubbar.

Fresita SB nr 7866 sek 89,- kommer ifrån Chile med smak av friska, nyskördade jordgubbar med alldeles lagom mycket bubblor i. Det här vinet passar till en o-söt och fruktig dessert eller kanske en förrätt med frukt. Förutom den goda smaken som kommer utav äkta jordgubspuré, och de härliga bubblorna så har vinet en låg alkoholhalt vilket ger det ytterligare en fördel som start på en lång och lycklig festkväll.

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Vad passar till? Vin & mat i kombo.
Nästa inlägg
Vongole är bra grejor.

Du borde verkligen prova det här också!

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Dags för kräftor, och alla goda tillbehör!

2023/09/01

Är det dags för sommarens sista aperol?

2023/08/26

Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

2023/08/19

Släng inte maten, utan ta hand om dina...

2023/08/15

Picklad pumpa och gnocchi i ljummen sallad

2023/08/09

Sesamstekta lax- och krabbollar med stingiga nudlar.

2023/07/14

Anettes bästa fisksoppa och så glöm regeln rött...

2023/07/12

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt