Nu när värmen äntligen kommit så växer både rabarber och mangold så det knakar. Jag tänkte att ni kanske vill ha några smarriga recept på saker man kan göra med stänglarna. Så här kommer ett flarn med riven vit choklad, en knäckig paj, en rabarber- och jordgubbssalsa samt en smarrig rabarberflip. Plus en smarrig rätt med mangold. Håll till godo!
En bunt mangold
En riven vitlöksklyfta
0,5 dl grädde
1 liten gul lök, finhackad
en liten klick smör och liten olja till stekpannan
salt och svartpeppar
Rivet skal från en halv citron
Gör så här:
Om din mangold är späd och nyplockad så kan bladen användas som sallad eller fina spenatblad. Men om de är lite grövre är det smarrigt att gräddstuva dem med lök, vitlök och en skvätt grädde. Strimla dem och fräs dem först i lite olja, när de är mjuka och medgörliga fyller du på med riven vitlök och lite hackad lök.
På med grädde och låt koka ner på svag värme. Smaka av med salt, svartpeppar och rivet citronskal. Servera till exempel till rökt fisk.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!