Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Spetsa pannacottan med citrus och chili vettja!

by Anette Rosvall 2024/03/27
written by Anette Rosvall 2024/03/27
Skriv ut receptet
tisdagstårtan, anette Rosvall, citronpannacotta, chili, recept
791

Pannacottan är en mycket trevlig efterrätt som går att göra med alla möjliga smaker och tillbehör. Jag byter gärna ut lite av grädden mot crème fraiche, fet yoghurt eller gräddfil för att få en liten spänstigare pudding. Då blir den i min värld både godare och lättare. Här nedanför hittar du två varianter en med en rabarberkompott och kaksmulor samt en med färska bär, och mandelbeskvier. Dessutom bjuder jag på ett recept på inlagda päron som är ett väldigt gott tillbehör till just pannacotta. Den tredje spetsas med citrus, chili och chokladflingor och serveras med färska hallon. Passar fint till påsk så prova vettja!

Gräddfilspudding med rabarber, rom och kaksmulor
Grundrecept på gräddfilspudding
Lingoninkokta päron

Det här behöver du:

1 citron, rivet skal, samt saften från halva
2 lime, rivet skal, samt saften - från en av dem
1,5 dl grädde
1,5 dl creme fraiche
1 dl multigelésocker

Topping:
3 dl mandelbiskvier
2 msk limoncello
några nypor riven mörk choklad
pyttelite chiliflakes
Hallon eller andra trevliga små bär

Gör så här:

Vi börjar med själva pannacottan! Blanda ihop allt i en kastrull, rör runt, koka upp och låt puttra i ca 1 minut. Ja, nu är det bara att hälla godsaken rätt ner i små glas eller koppar. Ställ svalt i en timme cirka. Toppingen är lika lätt. Krossa biskvierna och blanda med limon-cellon samt choklad och chilikrydda efter tycke och smak. Ja, när det är dags att äta är det bara att mortla chiliflakes, riva choklad och strössla toppingen över pannacottorna, toppa med lite hallon och käka!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Puss i påsk! Tips förrätt, varmrätt och dessert som passar gott!
Nästa inlägg
Pippi i påsk kanske? Här kommer en kyckling med skummad dragongrädde.

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!