Pytt måste ju ändå vara den ultimata restmaten. Att skära rester i fina bitar kött, steka i smör och blanda ihop så att det blir en ny rätt måste ju göra Pytt i panna till något av det mest hållbara man kan äta. Jag låter köttet bli en krydda till resterande ingredienser och gör gärna rotsakskuberna lite större och tuggigare. Sedan serverar jag pytten med en sås på rostad paprika, säsongens gröna blad och självklart inlagda betor. Ja du kan ju nästan slänga i vad som helst i en pytt och det blir ändå gott. Den här pytten har julig grönkål i sig och serveras med tunt skivade och picklade gulbetor samt en stingig sås med aivar i. Om du får rester av skinka, grönkål från när du firat jul så är detta ett toppentips. Du får också några andra bra recept på pytt… Prova vetja!
En grön och hållbar pytt med roliga tillbehör.
592
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg