Jag pratar sportdryck på radion och berättar om att jag saknar mina barndoms resor till fjällen. Vi packade bilen full och bakluckan innehöll inte bara kläder utan mamma hade även tryckt in både lasagne och köttgrytor.
Det var ett smart drag av föräldrar som gillade att åka skidor. För när familjen kom ner från backen med rosiga kinder och hungriga som vargar kunde de bara koka potatis, ris eller pasta eventuellt skära en sallad och sedan var allt klart. Efter middagen var det galet skönt att kasta sig in i bastun efter en dag i skidbacken, liksom mjuka upp alla leder och muskler.
Samuel Smith’s Imperial Stout Nr 1269 – Min pappa slängde alltid öl på bastu-aggregatet det gjorde att det doftade makalöst gott av nybakat bröd. Det här kanske inte är vad han skulle valt men nu är det ju jag som tipsar. Samuel smiths imperial stout bjuder på en mörk, maltig smak med toner av rostat kaffe och choklad men har ändå en skön syra. Dessutom är flaskan galet snygg.
Domaine de Verquière, Rasteau Nr 2179 för 147 kr – Efter en dag ute i snön kan det vara gott att tända ljusen, värma på köttgrytan och dela på en pava rött. Det här är faktiskt ett av mina favoritviner där jag hittar massor av friska skogsbär och fina örter.
Ferna Nr 11343 Svartvinbärsglögg för 49 kr – Visst kan man fortsätta dricka glögg. Speciellt gott är det efter ett häftigt åk i backen. Öppna din termos och ta en slurk av den svartvinbärsdoftande glöggen med traditionella smaker som kanel, pomeransskal och kardemumma.