Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

det är varmt! prova en rosa gazpacho

by Anette Rosvall 2019/07/26
written by Anette Rosvall 2019/07/26
rosagazpacho, recept, soppa, Anette Rosvall, varmt

Spanjorerna vet hur man ska hantera värme. Så nu när värmen är på väg även till oss uppe i Norden så passar en kall soppa. Den här är gjord på melon samt gula och röda tomater, serveras med en liten sallad på gurka och äpple samt ett litet flarn av serranoskinka. Det är en lätt men smakrik förrätt som fungerar jättebra innan en lite tyngre middag.

Rosa tomat och melongazpacho med gurk-, mynta och kiwisallad och skinkflarn

Soppan:
500 gram gul, söt melon (t ex en väl mogen Galia)
250 gram gula tomater
50 ml torrt rosevin, gärna med lite bubblor
50 ml grönsaksbuljong
en skvätt vitvinsvinäger
0,5 gul chilifrukt
Skala och rensa frukten, mixa melonen och tomaterna till en helt slät puré. Sedan i med chili, låt det bli lite bitar kvar i den mixen. Smaka av soppan med så socker du kan och ställ den åt sidan ett tag.

Salladen
några myntablad
1/2 gurka
2 st friska gröna äpplen
lime
Skala gurkan och ta bort kärnhuset, skala äpplet, hacka båda i fina kuber och blanda med hackad mynta, limezest och saft och ställ åt sidan.

Seranoflarn
1 skiva serrano per person
en skvätt olivolja
svartpeppar från kvarnen
Lägg skinkskivorna på ett bakplåtspapper, ringla olivolja, och dra några varv med svartpepparkvarnen innan du sätter in dem i ugnen på  175 grader i cirka 15-20 minuter. Låt dem svalna.

Montering
Blanda ned champagnen i soppan och dela upp den i fina glas. Lägg i en rejäl klick av gurk- och äppelsalladen och ett litet skinkflarn toppa gärna med hackade myntablad och några droppar av din fruktigaste virgin olivolja.

förrätt
0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Jordgubbsparfait Sval, krämig & helt underbar
next post
Gästspel hos Ulrika

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top