Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Vacker som en dag, lätt att göra och obeskrivligt god. Här är Görans laxtårta!

by Anette Rosvall 2020/06/02
written by Anette Rosvall 2020/06/02
Skriv ut receptet
6,2K

Vacker som en dag, lätt att göra och obeskrivligt god. Här är Görans laxtårta! Den passar bra vare sig det är påsk, jul eller midsommar. Jag har bjudit på den massor av gånger och den blir alltid lika uppskattad. Den är galet smarrig och faktiskt lika vacker. Jag tackar och bugar Göran för detta makalösa recept. Vill du prova? Receptet hittar du här nedanför.

Görans laxtårta

Det här behöver du:

Görans laxtårta
200 gram kavring
75 gram smör
300 gram varmrökt lax
3 finhackade rödlökar
2 dl gräddfil
nymalen vitpeppar
3 dl crème fraiche
4 gelatinblad

Basilikaolja
1 kruka basilika
3 dl god olivolja
rivet skal från en citron
en nypa socker
salt och svartpeppar

Garnering
Finklippt dill
valfria skaldjur, rom och
eventuellt ätbara blommor

Gör så här:

Börja med att riva kavringen grovt under tiden smälter du smöret. Blanda de tu och tryck sedan ut massan i en form med löstagbar kant (cirka 24 cm) Smula ner laxen i en bunke och blanda med hälften av löken, gräddfil, vitpeppar och 2 dl crème fraiche till en god röra.

Blötlägg gelantinbladen i cirka 5 minuter. Krama ur vattnet och lägg dem sedan i en kastrull med 1 dl crème fraiche. Smält gelantinen och häll sedan ner den i laxblandningen. Häll smeten i formen med kavringsbotten. Plasta in och låt tårtan stå i kylen i minst ett par timmar så att fyllningen stelnar innan servering.

Under tiden gör du basilika oljan genom att mixa alla ingredienser. Innan servering tar du fram tårtan och dekorerar med resten av den finhackade löken, dill, skaldjur och eventuellt ätbara blommor, rippla till sist över basilikaoljan.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
fyll din brödstrut
Nästa inlägg
Ingen sommar utan jordgubbstårta.

Du borde verkligen prova det här också!

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Lemon crumb squares eller knapriga citronrutor

2023/09/03

Ät Millionaires shortbread och känn dig rik.

2023/08/17

Marsmallow Teacakes eller MumsMums från UK

2023/07/13

Mandarincurd, te och en smarrig kaka med tranbär

2023/04/23

Kommer aldrig mer att missa härliga kladdkakans dag!

2022/11/07

En vild, galen och läcker lasagne

2022/10/27

Afternoon tea med Anettes scones och smaskigt berry...

2022/09/19

Soppa i bröd, värmande god och värd varenda...

2022/09/02

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt