Nu när flädern står i blom så kan man göra en massa gott. Jag har tidigare tipsat om fläderchampagne, fläderdricka och lite annat smått och gott – du hittar recepten här nedanför. Dessutom puffar jag får några av mina andra pannkakasrecept. Men så undrar jag! Har du provat att göra fläderplättar. Det är busenkelt och smakar mums tillsammans med jordgubbar. Prova vettja!
FläderchampagneFläderdrickaRosvallskans restflädermarmeladAmerikanska pannkakor BananpannakakaRegnbågspannakakor med hallonsirap
Fläderplättar
Det här behöver du:
Plättsmet
2,5 dl mjölk
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
2 msk florsocker
25 gram smält smör
1 nypa salt
cirka 10 fläderblomsklasar
Smör till stekning
Servera med:
Jordgubbar
pudra florsocker över
Gör så här:
Häll mjölken i en bunke och vispa ner äggen, tillsätt mjölk och florsocker vispa en klumpfri smet och rör till sist ner smält smör och salt. Ställ åt sidan medan du rensar och sköljer blomklasarna. Låg dem torka på hushoppspapper innan du doppar dem i smeten. Stek dem först på ena sidan i en medelhet stekpanna. Fram med en sax och klipp av de grövsta stjälkarna och stek sedan på andra sidan. Servera nystekta med jordgubbar... kanske även med en klick glass.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!