Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Gnocchi från ett litet torg i Montepulciano d´Abruzzo …

by Anette Rosvall 2023/10/09
written by Anette Rosvall 2023/10/09
Skriv ut receptet
1,3K

För ett par år sedan gjorde jag och Emma Hamberg en bok som heter Fredagsmys. På en liten restaurant vid ett vackert torg (viss är nästan alla små torg i Italien vackra?) satt vi och åt en av de godaste gnocchi-rätterna jag någonsin smakat på ett litet torg i Italien – och då vill jag tillägga att jag ätit ganska mycket på just små torg i Italien. Självklart frågade jag om receptet, det fanns inte något men kocken – alltså pappan i huset, kom ut och berättade på bruten engelska, blandat med italienska hur han gjorde denna underbara rätt. Jag har försökt att återskapa den, och här är min variant. Du hittar självklart några andra smaskiga varianter på gnocchi och pasta som jag också fått inspiration då jag ätit på små torg i Italien. Tänk vad små torg kan göra med ens fantasi!

Gnocchi med förlorat ägg och salvia
Italiensk bröllopssoppa med frikadeller och stjärnpasta
recept, vinkoktpasta, kokbok, mat och vin, Anette Rosvall
Vinkokt röd pasta…
Pasta med rosenkål. Foto Thomas Carlqvist

Gnocci från Montepulciano D´Abruzzo

Det här behöver du:

500 gram färsk gnocci
300 gram ruccola
1 dl riven parmesanost
cirka 1 dl grädde
6 msk balsamvinäger
2 vitlöksklyftor
1 liten finhackad gul lök
400 gram salsicciafärs
6 rejäla msk fransk senap
salt
svartpeppar från kvarnen
smör och olja

Gör så här:

Börja med att fräsa färsen, lök och vitlök i lite smör tills allt får lite färg. Häll på balsamvinäger, senap och hälften av grädden, vispa runt, låt det koka ner och smaka av med salt och peppar. Medan du kokar den färska gnocchin enligt förpackningen låter du såsen stå på låg värme och puttra tills den blir krämig.

När den är klar slänger du ned den i såsen och fyller på med grädde tills alla små gnocchis har fått bekanta sig intimt med såsen. Strö sedan över parmesanosten och vänd ner ruccolan, ÄT!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Ut på tur, hitta svamp eller bär, göra crepes!
Nästa inlägg
Grönt är skönt – soppa på spenat, mangold eller grönkål… ja och efterrätt så klart!

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!