Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Ut på tur, hitta svamp eller bär, göra crepes!

by Anette Rosvall 2023/10/05
written by Anette Rosvall 2023/10/05
Skriv ut receptet
315

Man säger lite till mans att crepes är pannkakans lite tjusigare kompis. Men vad är det egentligen för skillnad? Förutom namnet så innehåller smeten till Crepes oftast lite flera ägg än pannkakans smet. Sedan serveras de även lite tjusigare gärna ihoprullade eller ihopvikta som på receptetet här under, dessutom kan de ibland även innehålla bovetemjöl. Men annars är de lika platta, lika stekta och lika väldigt goda. På min sida hittar du massor av varianter på platta godsaker. Det är bara att välja och vraka, Vassego och smaklig spis!

Svampcrepes
Crepes flambe
Clafouti med körsbär och mandel
Kikärtspannkaka

Crepes - grundrecept

Portioner: 4

Det här behöver du:

Till 8 crepes behöver du:
cirka 1,5 dl vetemjöl
2 nypor salt
1 nypa socker
3 dl röd mjölk
4 ägg, medelstora

smör att steka i

Gör så här:

Börja med att blanda mjöl, salt och socker i en bunke, blanda ner hälften av mjölken och vispa ordentligt så alla klumpar försvinner. Sedan fyller du på med resten av mjölken och äggen. Fortsätt vispa till en jämt smet. Låt sedan smeten stå i cirka en halvtimma så den sätter sig. Tips! Det går utmärkt att göra smeten på morgonen eller kvällen innan och förvara den i kylen tills det är dags att steka.

Fundera under tiden på vilken fyllning du ska ha till. Varför inte göra svampcrepes med säsongens godsaker? När du tänkt klart och förberett din fyllning värmer du din panna och fyller den med drygt 0,5 dl per gång. Stek tills du får en fin färg på båda sidor.

Tips på fyllning är:
Svampstuvning, spenat och ädelost, skinka och ost, äpple, smör och kanel eller varför inte bär och grädde.

Lycka till!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Moules frites har jag längtat efter nästan hela sommaren…
Nästa inlägg
Gnocchi från ett litet torg i Montepulciano d´Abruzzo …

Du borde verkligen prova det här också!

Vegetariska kåldolmar med god fyllning

2023/11/27

Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

2023/11/24

Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin...

2023/11/23

Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

2023/11/21

Krämig kräftsoppa, langos med smörstekt svamp, västerbottenskräm och...

2023/11/20

Plättlätt och minst lika gott. Biskvi i långpanna!

2023/11/17

Snart börjar julförberedelserna. Vad kan du inte vara...

2023/11/15

Potatiskaka, entrecote, tomatsky och rödpang…

2023/11/11

Rösti, potatisplättar eller potatiskaka… kärt barn har många...

2023/11/10

Jag, en labeldrinker, eller en etikett-ätare!

2023/11/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Blindprova är ett roligt sätt att träna upp sina smaklökar.

    2023/11/28
  • Vegetariska kåldolmar med god fyllning

    2023/11/27
  • Condiments är ett underbart ord på viktiga saker.

    2023/11/24
  • Sötsurt och knaprigt fläsk på tallriken och vin med restsötma i glaset. WinWin!

    2023/11/23
  • Kreolskan en god gryta min mamma gärna gör

    2023/11/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Vilt, hållbart och njutningsfullt!

    2023/11/02
  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21

Media & TV/Radio

  • Helgonlika drycker på STAR FM

    2023/11/04
  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt