Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Ut på tur, hitta svamp eller bär, göra crepes!

by Anette Rosvall 2023/10/05
written by Anette Rosvall 2023/10/05
Skriv ut receptet
1,4K

Man säger lite till mans att crepes är pannkakans lite tjusigare kompis. Men vad är det egentligen för skillnad? Förutom namnet så innehåller smeten till Crepes oftast lite flera ägg än pannkakans smet. Sedan serveras de även lite tjusigare gärna ihoprullade eller ihopvikta som på receptetet här under, dessutom kan de ibland även innehålla bovetemjöl. Men annars är de lika platta, lika stekta och lika väldigt goda. På min sida hittar du massor av varianter på platta godsaker. Det är bara att välja och vraka, Vassego och smaklig spis!

Svampcrepes
Crepes flambe
Clafouti med körsbär och mandel
Kikärtspannkaka

Crepes - grundrecept

Portioner: 4

Det här behöver du:

Till 8 crepes behöver du:
cirka 1,5 dl vetemjöl
2 nypor salt
1 nypa socker
3 dl röd mjölk
4 ägg, medelstora

smör att steka i

Gör så här:

Börja med att blanda mjöl, salt och socker i en bunke, blanda ner hälften av mjölken och vispa ordentligt så alla klumpar försvinner. Sedan fyller du på med resten av mjölken och äggen. Fortsätt vispa till en jämt smet. Låt sedan smeten stå i cirka en halvtimma så den sätter sig. Tips! Det går utmärkt att göra smeten på morgonen eller kvällen innan och förvara den i kylen tills det är dags att steka.

Fundera under tiden på vilken fyllning du ska ha till. Varför inte göra svampcrepes med säsongens godsaker? När du tänkt klart och förberett din fyllning värmer du din panna och fyller den med drygt 0,5 dl per gång. Stek tills du får en fin färg på båda sidor.

Tips på fyllning är:
Svampstuvning, spenat och ädelost, skinka och ost, äpple, smör och kanel eller varför inte bär och grädde.

Lycka till!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Moules frites har jag längtat efter nästan hela sommaren…
Nästa inlägg
Gnocchi från ett litet torg i Montepulciano d´Abruzzo …

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!