Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Strandmat som fungerar – mina favoriter för bad, sol och picknick.

by Anette Rosvall 2025/07/29
written by Anette Rosvall 2025/07/29
Skriv ut receptet
409

Det allra enklaste att ta med till stranden är nog en stor, saftig melon och en rejäl flaska vatten. Men ibland vill man göra det där lilla extra därför skickar jag med några tjusiga varianter på strandmat. Dessutom får du två bra grundrecept på pastasallad som är ett utmärkt sätt att ta tillvara på rester. Sedan är det bara att fylla med det protein du vill, fetaost, kyckling, korv, skinka eller det som blev över från gårdagens middag helt enkelt. Håll med om att vare på det sättet så blir lunchlådans pastasallad både mättande och hållbar.

Du får även recept på en stilig melonkorg, den är som en stiligare fruktsallad. En somrig gazpacho som håller sig kall i termosen. Mumsiga brittiska ”finger sandwiches”. Dessutom en cubano dvs en urgod dubbelmacka. Scotch eggs (kräver lite mer arbete men mättar bra) och till sist en riktigt god kycklingsallad med jordgubbar. Allt fungerar finfint till strandlunchen! Så passa på och bada nu medan det fortfarande är sommar.

Melonkorg med bubbel
rosagazpacho, recept, soppa, Anette Rosvall, varmt
Tomat- och melongazpacho Foto Charlotte Gawell
Sandwisch, afternoon tea, smörgås, pickles, majonäs
Fingersandwich
alto adige, pinot noir, cubano, sydtyrolen
Cubano – grillad macka
ägg, skotska ägg, godbitar, kokbok, recept
Skotska ägg – Fotograf Charlott Gawell
Kycklingsallad med jordgubbar

Pastasallad på två sätt

Portioner: 2

Det här behöver du:

Grön pastasallad med ärtpesto
(2 personer)
200 gr pasta av valfri sort
200 gram bondbönor, vaxbönor eller andra sorters bönor med ärtor i
(Det går även finfint med frysta ärtor)
0,5 - 1 dl fin grön och örtig olivolja
4 vitlöksklyftor
1,5 dl fint riven parmesan
100 gram bladpersilja
salt och svartpeppar

Pastasallad med vinägrett
200 gram pasta av valfri sort
6 msk vitvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
1 dryg tsk fransk senap med dragon
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk Spice Islands italienska salladskrydda
ett par varv med svartpepparkvarnen
6 -8 msk olivolja
1 krm salt
1 liten skvätt flytande honung

Fyll med det protein du vill, fetaost, kyckling, korv, skinka eller det som blev över från gårdagens grillning helt enkelt.

Gör så här:

Pastasallad med ärtpesto gör du så här: Koka din pasta, häll av den och låt den vänta ett tag. Rensa ut ärtorna lägg dem åt sidorna (ärtskidorna kan du spara och ha i en sallad senare) Ta fram din stora mortel och langa ner vitlök, olja, persilja och kryddor. Mortla tills allt blandar sig till en grön smet. Lägg nu ner hälften av ärtorna och hälften av parmesanen och mortla lite till. Vänd ner resten av ärtorna, parmesanen och till sist pastan. Om du är på det humöret så riv gärna ytterligare parmesan över pastan och njut sedan allt du kan!

Pastasallad med vinägrett gör du på detta vis.Koka din pasta, häll av den och låt den vänta ett tag.Blanda alla ingredienser till din vinägrett och häll den över pastan medan den fortfarande är ljummen. Låt kallna och blanda med det du vill! Ner i en snygg burk och packa din badväska.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Hurra! Kantarellerna börjar komma!
Nästa inlägg
Pasta med kantareller och brynt ruccolasmör – gör det bara!

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Kroppkakor – husmanskost när den är som bäst....

2025/10/22

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!