Visste du att av det bara är ett fåtal livsmedel som vi här i Sverige är självförsörjande på. Det är inte helt optimalt av flera anledningar – att vi är beroende av andra länder för att kunna äta oss mätta. Därför har jag under januari lyft sådant som faktiskt odlas i Sverige och som är i säsong. Till exempel potatis, kål och lök. Men är det någon som toppar listan på sådant som odlas i Sverige så är det Moroten. Vill du laga mat eller baka med morot så hittar du några tips här. Vad sägs om till exempel hummus på rostad morot, pasta med morötter, valnötter och ruccola, klassisk morotskaka, en modern morotsbulle med frosting och en supersmarrig hollandaisesås med smak och färg av moroten. Dessutom får ni min favoritsallad med indiska smaker – Prova vettja!
Moroten behöver också lyftas!
416
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg