Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Jag har lök och vitlök i nästan all min matlagning.

by Anette Rosvall 2023/08/14
written by Anette Rosvall 2023/08/14
Skriv ut receptet
741

Jag startar nästan alltid med att hacka, riva eller skiva lök och vitlök när jag lagar mat. Det ger liksom ett djup i maträtterna. Just lök och vitlök är stapelvaror i min matlagning och finns alltid i mitt kök. Men du vet väl att det finns en massa olika varianter av lök som alla smakar och doftar olika. Den milda silverlöken hyvlar jag gärna i tunna skivor och äter rå i sallader och till råbiff. Den lite mer fräna gula löken passar utmärkt att karamellisera eller fräsa, den röda gillar jag att pickla. Charlottenlöken sitter som en smäck i såsbaser och om jag har tur hittar jag Roscofflök en smakrik och söt rosa variant som säljs i fina klasar i välsorterade livsmedelsaffärer.

Här nedanför hittar ni en massa gott man kan göra med den goda löken! Prova vettja!

Frasig löktarte
karamelliserad lök, smörgås, fransyska, steak- and onionsandwich
Steak- and onion sandwich
Löksoppa med gratinerad macka
Råbiff med picklad silverlök Foto Charlotte Gawell
Fyllda grillade lökar
Ankrilette med pickladlök

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Paj, friterat, bakat och inlagt här kommer massor av gott med äpplen!
Nästa inlägg
Släng inte maten, utan ta hand om dina rester!

Du borde verkligen prova det här också!

Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås...

2025/11/17

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!