Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Fars dag och födelsedag

by Anette Rosvall 2019/11/10
written by Anette Rosvall 2019/11/10
1,6K

Denna helg kan jag fiffigt nog både fira fars dag och pappas födelsedag på samma gång. Nu för tiden köper jag varken strumpor eller slipsar till farsgubben. Men eftersom jag känner honom väl och vet att min pappa gillar sötsaker lika mycket som jag gör så bjuder jag självklart på födelsedagsfika med en supersmarrig päronkaka. Hur gör du, firar du fars dag och vad bjuder du i så fall på?

Den här kakan är ursprungligen ifrån min bok Afternoon Tea och det bästa från Storbritannien. Där fyllde jag den med rabarber, men päron, äpplen, körsbär eller nektariner är också supergott till de små stingiga ingefärsbitarna. Du kan alltså använda de frukter och bär säsongen bjuder på helt enkelt.

Ingefärs- och päronkaka

Det här behöver du:

225 gram smör
2,5 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
1 dl karamelliserad ingefära i bit, (finns i påse fr Saltå kvarn)
500 gram päron i klyftor

Garnering och servering
florsocker
vispad creme fraiche

 

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 180 grader. Lägg sedan ett smörpapper i botten på en bakform (20x30 cm) Vispa smör och socker ljust och fluffigt, vispa ner äggen ett i taget. Vänd sedan försiktigt ner torrvarorna. Häll smeten i formen och lägg sedan päron och ingefära i fina bitar överst, baka av kakan i cirka 50 minuter, eller tills den är fast och torr.

Låt kakan svalna innan du siktar den med florsocker och serverar den med vispad crème fraîche. När man vispar Crème fraichen blir den först lösare, men när du vispat den ett tag så blir den fast igen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Jösses jag missade kladdkakan!
next post
Vin på torkade druvor

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt